A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Obvestilo svojcem!

2022-12-21T08:55:59+01:00

Spoštovani stanovalci in svojci,

 

Življenje in delo v domu je v 2. valu epidemije koronavirusa popolnoma drugačno kot smo si ga predstavljali in želeli. Gospodinjske skupnosti so se spremenile v rdeče, sive in bele cone. Soočamo se z veliko izzivi, vendar smo v to kislo jabolko zagrizli zavzeto in v upanju, da se to vse skupaj čim prej konča. Situacija se sicer počasi umirja, vendar res počasi.

Trenutno je aktivno okuženih 54 stanovalcev in 11 sodelavcev. Nekaj stanovalcev občasno potrebuje zdravniško pomoč, dodatno terapijo s kisikom, velika večina jih je pa brez simptomov ali pa z zelo blagimi simptomi.

V tem neprijaznem času soočanja s pandemijo koronavirusa je zelo pomemben tudi stik z domačimi z vašimi dragimi. Večinoma smo seznanjeni, da imate stike preko telefonskih klicev. Vemo, da to ne more nadomestiti osebnih srečanj, vendar je izvajanje ukrepov, skladnih s strokovnimi smernicami ter priporočili nujno.

Da bomo čas ukrepov lažje premostili smo vse oddelke opremili z napravami za izvajanje e-obiskov (elektronskih obiskov). Vse naprave smo opremili z aplikacijami, ki omogočajo tako vizualno kakor tudi avdio  komunikacijo. Za komuniciranje lahko uporabljate spletne aplikacije Skype, Viber, WhatsApp, Zoom.

Vsi, ki želite koristiti to možnost komuniciranja, nam sporočite svojo željo na elektronski naslov socialne službe b.lukac@senecura.si ter g.kuzma@senecura.si. Prednost pri ponujeni možnosti komuniciranja bomo dali stanovalcem, ki nimajo telefona, računalnika ali tablic.

Za lažje navezovanje kontaktov vas prosimo, da v sporočilu navedite svoje podatke in podatke stanovalca/ke, primer:

za mamo Veroniko Oblak,

sin Janez Oblak,

janez.oblak@email.si,

051/ 000-000,

ter željena oblika komuniciranja – Skype/Viber/WhatsApp/zoom).

 

Nato vas bomo poklicali ter se dogovorili za izvedbo klica:

od ponedeljka do petka od 9.30 do 10.30 in od 13.30 do 15.00 ure

ob sobotah nedeljah in praznikih od 13.30 do 15.00 ure.

 

Hkrati vas prosimo za razumevanje, da vseh telefonskih klicev ne bomo mogli izvesti na enkrat, saj razpolagamo z omejenimi kadrovskimi viri ter tehničnimi kapacitetami, s katerimi ob enem skrbimo za naše stanovalce.

Svoja sporočila, fotografije lahko posredujete tudi preko našega e-naslova b.lukac@senecura.si ter g.kuzma@senecura.si  in jih bomo z veseljem predali vašim bližnjim.

Za dodatna vprašanja, nejasnosti, dileme sta vam na voljo Goran Kuzma, strokovni vodja (051/ 383-270 ali g.kuzma@senecura.si) ter Barbara Lukač, socialna delavka (051/ 300-685, b.lukac@senecura.si).

V želji, da ostanemo zdravi, da ozdravijo tudi vaši bližnji in da se kmalu lahko skupaj snidemo  se Vam zahvaljujemo za razumevanje ter vas lepo pozdravljamo.

Želimo se vam zahvaliti za vaše razumevanje in strpnost, ki je v teh dneh zelo pomembna tudi za nas.

 

Skupaj bomo zmogli!

 

 

 

Strokovni vodja                      Direktor zdravstvene nege        Direktor

Goran Kuzma                          Sonja Zver                                       Jasmina Štandeker

 

Skip to content