A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Klub svojcev2020-04-30T14:06:13+02:00

Klub svojcev

Namestitev bližnjega v institucionalno varstvo predstavlja veliko spremembo tako v življenju starostnika kot njegovih svojcev. Tako z namenom podpore ter opolnomočenja deluje KLUB SVOJCEV, saj si želimo, da svojci ostanejo aktivno vpeti v vsakdan svojega bližnjega ter da skupaj z nami soustvarjajo aktivnosti.

Skupaj gradimo varen prostor za izmenjavo izkušenj ter iščemo rešitve na vprašanja, dileme, stiske, ki jih prinese namestitev svojca v institucionalno (domsko) varstvo.

Delovanju se lahko aktivno ali pasivno pridružijo vsi – otroci, vnuki, sorodniki, prijatelji. Za lažjo medsebojno komunikacijo ter strokovno podporo jim je na voljo socialna delavka.

Vsako tretjo sredo v mesecu poteka pogovorna ura (skupina za samopomoč) in je namenjena medsebojni povezavi svojcev, izmenjavi izkušenj ter podpri. Vsako leto vsaj enkrat pripravimo strokovno izobraževanje na temo, ki jo izpostavijo sami svojci. V mesecu septembru v sodelovanju s Spominčico – Slovenskim združenjem za pomoč osebam z demenco se pridružimo mednarodni akciji Sprehod za spomin, z namenom osveščanja ter izobraževanja o tej bolezni. V mesecu maju pripravljamo športno-družabne igre, konec meseca novembra pa potekajo kreativne delavnice. Vse aktivnosti in delavnice so skrbno pripravljene v sodelovanju s fizioterapevtsko in delovno terapevtsko službo.

Svojci so povabljeni na vse dogodke, ki jih pripravljamo za stanovalce.  Prav tako imajo možnost, da sami pripravijo določeno aktivnost od kuharske delavnice do pomoči pri organizaciji izleta.

Kontakt

Za dodatne informacije o sodelovanju lahko pokličete, pišete ali se po predhodni najavi oglasite pri  socialni delavki Barbari Lukač po naslednjem kontaktu:

Barbara Lukac
T +386 2 568 46 05    T +386 2 568 46 94    M +386 51 300 685
E b.lukac@senecura.si