A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Socialna oskrba2022-12-19T15:19:53+01:00

SeneCura: Nega in oskrba po načelu »Blizu ljudem«

Svoje vodilo »Blizu ljudem« živimo vsak dan. Tudi tako,  današim stanovalkam in stanovalcem nudimo raznolike aktivnosti, s katerimi želimo prispevati h kar najboljšemu počutju, jim ohraniti veselje do življenja in podariti veliko lepih trenutkov.

S skupnimi aktivnostmi do večjega veselja do življenja.

Pester program aktivnosti

Dolgčas vam pri SeneCuri zagotovo ne bo. Številne aktivnosti, kot so skupni popoldnevi z družabnimi igrami, pevske urice, fitnes programi ali bralni krožki, potekajo redno in vnašajo veliko raznolikosti. Prav tako so priljubljeni kreativni krožki, in z njihovimi rezultati smo že pripravili to in ono razstavo. Naši oskrbovalci se vedno znova domislijo nečesa novega in z veseljem sledijo željam in spodbudam stanovalcev.

Vključeni v lokalno življenje

Enako kot naši stanovalci, tudi mi dajemo velik poudarek tradiciji in običajem, ki jih slavnostno praznujemo skozi vse leto od velike noči do božiča. Vrhunec dogajanja predstavlja naša poletna zabava in regionalna praznovanja, kot so žegnanja ali praznovanja občinskih praznikov.

Med naše prioritete spada negovanje  socialnih stikov in vključevanje  v življenje v lokalnem okolju. S pomočjo tesnega vključevanja družine in prijateljev, ter sodelovanja z občino, vrtci,šolami in  društvi, postanejo naši domovi srečevališče generacij..

Pomembna opora v prostovoljstvu

Veseli smo nenadomestljive podpore s strani naših prostovoljcev. Spremljajo nas na sprehodih, izletih, pri opravilih in obiskih zdravnika, ali pa z našimi stanovalci pokramljajo ob kavici. Zelo smo hvaležni, da si vzamejo čas, in njihovega  pomembnega prispevka ne moremo prehvaliti.

Optimalna prehrana »Z užitkom zdravo«

Dobra hrana bistveno prispeva k dobremu počutju in h kakovosti življenja naših stanovalcev in stanovalk. Skupno krepčilo in uživanje ob hrani je pogosto vrhunec dneva za starejše v socialnih zavodih SeneCure. V naših kuhinjah vsak dan sveže kuhamo. Pri tem je v ospredju kombinacija okusa in kakovosti. Še posebej v starosti je pomembna zdrava, uravnotežena prehrana. Vsi naši obroki so sestavljeni po najnovejših spoznanjih iz prehranskih ved in na ta način zagotavljajo oskrbo z vsemi pomembnimi hranili, vitamini in minerali.

Glede na letni čas in priložnost ponujamo posebne menije, kot so tedni špargljev ali cmokov, ter delikatese iz različnih regij. Starejši ljudje se še posebej veselijo, če smejo sami sodelovati pri pripravi. Zaradi tega naši sodelavci skupaj s stanovalci radi pripravljajo različne obroke, od zavitkov, krofov in krompirjevih polpetov. Stanje prehranjenosti naših stanovalcev je za nas pomemben indikator kakovosti. Zato že ob prihodu povzamemo prehranske navade in želje ter jih upoštevamo pri zagotavljanju prehrane. Poleg spremljanja prehranskega stanja uvajamo tudi prehranske vizite, kjer strokovnjak s področja prehrane svetuje morebitne dodatke ali druge ukrepe.

Večerja v soju sveč: Restavracija s 5 zvezdicami za vse

Za starejše ljudi, ki potrebujejo zdravstveno nego, je obisk restavracije večinoma zelo težaven ali morda celo nemogoč. Zato SeneCura z Večerjo v soju sveč pripelje restavracijo kar v dom. Stanovalec bo v družbi družine in prijateljev užival ob meniju priznanih kuharskih mojstrov z več hodi in v lepem ambientu. Slavnostno okrašene mize, svečniki in vinska karta ter izbrano sestavljen meni razvajajo naše goste. Prijetno večerno vzdušje in slastni okusi, ki poskrbijo za lepe trenutke.

Želje se uresničijo – SeneCura “Srčna želja”

Vsako leto SeneCura izpolni prav posebne velike in majhne srčne želje svojih stanovalk in stanovalcev. Pa naj bo to vožnja z motornim kolesom skozi slikovito vinogradniško pokrajino, obisk nekdanjega podjetja, vožnja s traktorjem, obisk presenečenja pri starih prijateljih, dan v poletnem kopališču ali obisk nogometne tekme. Tim SeneCure je izpolnil že zelo raznolike želje. Del tega so prav tako bili obisk gore, na katero se je kdo včasih rad povzpel, in nostalgično popotovanje na Jadran. Takšni trenutki so enako nepozabni tako za stanovalce kot tudi za osebje SeneCure.

Počitniška izmenjava

Omogočiti počitnice tudi starejšim ljudem, ki potrebujejo nego, je cilj “počitniške izmenjave” pri SeneCuri. V naših domovih v Avstriji stanovalci uživajo počitniški teden na eni izmed lokacij SeneCure v Vorarlbergu, na Tirolskem, v Spodnji Avstriji, na Koroškem, Štajerskem, v Salzburgu, na Gradiščanskem in na Dunaju v spremstvu negovalcev, ki jih poznajo in jim zaupajo. Gostujoče ustanove za počitniške goste pripravljajo raznolik program, ki obsega tako izlete v bližnjo okolico kot tudi obisk lokalnih znamenitosti. Tudi lokalne dobrote so tukaj zraven. Ob tem imajo starejši vedno varnost, da zanje najbolje poskrbijo sodelavci iz njihovega domačega doma. Tudi v Sloveniji bomo kmalu vpeljali ta program.

Živalski prijatelji

Živahni (živalski) prijatelji

To so naši najboljši prijatelji, spremljevalci na poti, partnerji za celo življenje, terapevti na štirih tačkah – živali lahko na različne načine obogatijo naše življenje. Ravno starejšim ljudem pomenijo njihovi ljubljenčki ali živali-terapevti več, kot lahko opišemo z besedami. Ni važno, ali je to pes, mačka ali kanarček. Študije dokazujejo, da lahko živali pogosto omilijo fizične in psihične bolečine bolj kot kakršnokoli drugo sredstvo. .Zato so živali pri nas vedno znova dragi gostje. Terapevti na štirih tačkah

Poleg tega ponujamo v številnih domovih terapijo z živalmi: štirinožni terapevti poskrbijo za popestritev in veselje pri starejših. Izučeni terapevtski psi bistveno prispevajo k višanju kakovosti življenja. Pogosto navežejo stik tudi z ljudmi z demenco in spodbujajo njihovo socialno interakcijo.

Za več informacij nas pokličite na +386 (0) 2 568 46 00 ali nam pišite na radenci@senecura.si. Z veseljem vas bomo obvestili o naši ponudbi nege in podpore v SeneCura Radenci.

Skip to content